vineri, 9 septembrie 2011

Parcul National Vitosa - Sofia Bulgaria

Parcul Naţional Vitoşa este încă o destinaţie nu foarte cunoscută şi căutată de turiştii români ce tranzitează Bulgaria în drum spre staţiunile montane (Bansko , Borovets) unde se pot bucura de zăpadă și de km întregi de pârtie (între 60 și 70 de km) pe care se poate schia de dimineața până seara. Și toți care trec pe centura Sofiei, trec și pe lângă Kniajevo, un fel de suburbie a Sofiei. De reținut că de aici, chiar din locul unde întorc tramvaiele se urcă către Parcul Național Vitoșa.
La doar câteva sute de metri mai sus de rondul unde întorc tramvaiele, începe parcul. Chiar ultima intrare în parc din Sofia conform hărții următoare.Așa că se poate parca mașina pe undeva în zonă și să parcurgeți o parte din traseu, mai ales dacă vă pasionează muntele.

În unele dimineți asta este priveliștea de care vă puteți bucura, mai ales că am prins multe astfel de dimineți pe acolo. Chiar pozele de mai sus sunt făcute la început de decembrie, când zăpada încă nu năpadise capitala bulgară.
Acest traseu are ca punct terminus Zlatnite Mostove - Podurile de aur (traducere din lb bulgară), un loc în apropiere de Vârful Negru plin de râuri de bolovani. Un peisaj asemănător cu cel al trovanților noștri din comuna Costești. Așa că dacă sunteți pasionați de natură, nu trebuie să ratați Vitoșa. Mai ales că și aici puteți practica diverse sporturi de iarnă.
Dacă doriți chiar să rămâneți mai mult timp în Sofia pentru a explora Parcul Vitoșa (eventual puteți face o excursie și către cel mai înalt vârf din zonă, Cherni Vrăh - Vârful negru ) mai în detaliu. aveți și multe posibilități de cazare. Lista noastră de hoteluri din Sofia recomandate de Paradise Travel Agency o puteți găsi pe urmând linkul http://paradise.ro/sofia.hotel.oras/ și alegând de acolo unul din hoteluri. Pentru asistență în ceea ce privește rezervarea, ne puteți contacta la adresa office@paradise.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu